donderdag 13 oktober 2016

BeLUG at Brique Expo Lomme 2016



Today I received a nice report from Ludo Soete about the event at Lomme last weekend.  It seems to have been a great and cosy event and a great succes for a first edition, and we thank our team for representing BeLUG at the event.

Brique Expo Lomme (Fr) 2016


4056, dat is het exacte aantal bezoekers die we vorig weekeinde over de vloer kregen op de éérste editie van Brique Expo Lomme (Fr).  De expositie ging door in het ‘Ecole des enfants’ te Lomme, nabij Rijsel. Een groot gebouw op een 50-tal meter van de grote weg met een groot park achteraan.
De aanvraag kwam van Richard Lemeiter, lid van FreeLug. Daar ik in het verleden al enkele malen met hem samen gewerkt heb, was de beslissing om er deel te nemen zéér vlug genomen. Richard was ook één van de medewerkers aan het Treignes - Mariembourg project uit 2010.

Op zaterdag ochtend om 8h daar aangekomen, was onze lay-out praktisch volledig opgebouwd van de avond voordien, de stoom locomotieven van Vincent waren reeds geplaatst, enkel nog stroom voorziening verzorgen voor de treinen, treinen plaatsen, mijn postkantoor van Kortrijk alsook mijn Noorse staafkerk opstellen. Michaël Verspecht had enkel nog zijn modulaire huizen te plaatsen en alles was klaar voor het publiek, die een klein half uur voor opening (10h)  reeds in een rij stond aan te schuiven. Er waren diverse activiteiten voorzien voor het publiek, zoals een Duplo speelhoek voor de kleintjes, een bouwhoek voor de grotere kinderen & volwassenen die modellen konden bouwen uitsluitend met gele stenen van 2x4, TechBall en de bouw van een grote mozaïek.
Bij nader toezien was dit evenement reeds ‘internationaal’ qua deelnemers. 

 Figuur 1 - Andreas Reikowski




Andreas Reikowski  alias Zypper (https://www.schwabenstein.com/ ) uit Stuttgard (D) was de eerste ingeschreven deelnemer voor het evenement en had enkele denk spelletjes meegebracht in zijn trolley die gesmaakt werden door groot en klein, Jean-Francois, Michaël, Vincent  & mezelf uit België. De anderen kwamen uit diverse departementen van Frankrijk, waaronder Philippe Hurbain (http://www.philohome.com/ ) die er met enkele GBC modules stond. De deelnemers kwamen uit diverse clubs (FreeLug, Ch’ti Lug, BeLug, Schabenstein 2x4 ) alsook onafhankelijk. 
 
 Figuur 2 - Philippe Hurbain & vrouw



Er was een oproep gelanceerd naar kinderen tussen 6 & 14 jaar om een bouwwerkje te maken van maximaal 16 x 16 noppen en dit tentoon te stellen voor het publiek. Men had gerekend aan een 10 inzendingen, maar men had echter buiten de waard gedacht, want uiteindelijk waren er een 40-tal inzendingen! Op zaterdag na het avond eten konden de aanwezige Afol’s stemmen voor hun top 3, waaruit dan de winnaars uit voort kwamen. Wegens een paar ex-eco’s waren er meerdere winnaars. Uiteindelijk werden er 6 prijzen uitgereikt aan de top 3 winnaars. De andere deelnemers moesten zeker niet met lege handen naar huis, maar werden ook met een zakje LEGO(r) of een promotie minifig beloond. Ook voor het Techball tornooi werden er prijzen uitgereikt.

Tijdens het evenement was er  een bezoekje van de burgemeester alsook  een camera ploeg van FR3, waarvan je hier het resultaat kan bekijken:
alsook een Krantenartikel :

De zaterdag avond konden er reeds 1400 bezoekers genoteerd worden, en werd afgesloten met frieten en stoofvlees.

De zondag ochtend stonden de bezoekers wederom een half uur voor opening aan te schuiven, en werd een nog drukkere dag dan zaterdag.

Het mozaïek, met een hoogte van 2,7m en bestaande uit 32000 steentjes werd verder afgewerkt en was omstreeks 16h30 klaar. De afbeelding was één van de 3 reuzen van Lomme, Anne Delavaux, gefotografeerd voor het gebouw waarin de expositie door ging. De mozaïek moest terug afgebroken worden en alle steentjes gesorteerd worden op grote & kleur. Het werd voor iemand redelijk laat in de avond.
 

Figuur 3 - Mozaïek met 32000 steentjes
 


Gedurende het weekeinde werd de drank en het middagmaal gratis aangeboden voor alle exposanten en vrijwilligers, alsook de typische franse gewoonte van diverse kazen en fruit als dessert. Ondanks dat Frans niet mijn sterkste taal is, heb ik genoten van het evenement en is voor herhaling vatbaar. De goede sfeer en het onthaal zit er zeker voor iets tussen. De sponsors van het evenement waren de stad Lomme voor de zaal & de tafels, Pizza Hut voor de maaltijden van de zondag en de boekenwinkel ‘La librairie Au Temps Lire’ & LEGO France.

Ludo

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ter informatie : Lomme ligt in de buurt van Rijsel (Lille) op zo'n 30 km ten zuiden van Kortrijk.

    BeantwoordenVerwijderen